VITAMINË D3 E GJENERATËS SË RE, GARANTON PËRTHITHJE MAKSIMALE, E PASURUAR ME VITAMINË K2

Gold-Vit® D3 + K2 është shtesë ushqimore formën e kapsulave likuide, prodhuara me teknologjinë Liquid Flow Caps. Përmban dozë lartë vitaminës D3 – 4000 IU dhe 50 μg vitaminë natyrale K2 – përfituar nga natto! 

ROLI I VITAMINËS D3

  • Ndihmon në rregullimin e përthithjes së kalciumit dhe fosforit në eshtrat tona,  
  • Ndihmon qelizat tona të komunikojnë me njëra-tjetrën,  
  • Ndihmon në ruajtjen e eshtrave dhe dhëmbëve të shëndetshëm,  
  • Ndihmon në forcimin e sistemit tonë imunitar. 

VITAMINA D DHE STUDIMET SHKENCORE

Studimet sugjerojnë se vitamina D luan një rol të rëndësishëm në procese të ndryshme infektive:  

Tuberkulozit (TB)  

Infeksionet e traktit respirator (RTI) dhe gripit 

Sëmundjet kronike obstruktive pulmonare (COPD) 

fibrozës cistike (CF) 

HIV 

VITAMINA K

Produkti përmban gjithashtu vitaminë K natyrale nga natto, formë me absorbim lartë menaquinone-7 (vitamina K2). Vitamina K kontribuon koagulimin normal gjakut dhe mënyrë ngjashme me vitaminën D, ndihmon ruajtjen e eshtrave shëndetshme. 

MENAKINONI 7

Menaquinone 7 (MK-7) është metabolit i rëndësishëm nga pikëpamja ushqyese i gjetur nga fermentimi kryesisht duke përdorur speciet B. subtilis. 

Niveli i menaquinone-7 (MK-7) në produkte të ndryshme ushqimore është shumë i ulët me përjashtim të ushqimeve të sojës së fermentuar si natto (9.39 μg/g), Hikiwari natto (natto e copëtuar, 8.27 μg/g) dhe nato e sojës së zezë (796). μg/g) (Kamao et al. 2007). 

Lexo më shumë:

   Produktet e përzgjedhura