LëkurëDallimi në mes të antidjersës dhe deodorantëve

Dallimi në mes të antidjersës dhe deodorantëve

Fatkeqësisht, shumë besojnë se deodorantët dhe antidjersit janë të gjithë të njëjtë dhe se të gjithë kanë të njëjtin efekt në djersitje. Kjo nuk është e vërtetë dhe veçanërisht për ata që vuajnë nga djersitja e tepërt, ndryshimi midis produkteve është i një rëndësie të madhe. 

Antiperspirantët përmbajnë një lloj kripe alumini, e cila kundërshton në mënyrë aktive djersitjen. Deodorantët nuk përmbajnë kripë alumini dhe për këtë arsye nuk parandalojnë djersitjen. Në vend të kësaj, ato zakonisht përmbajnë parfum, i cili ndihmon për të maskuar erën e djersës. Ato gjithashtu mund të përmbajnë përbërës që reduktojnë rritjen e baktereve, gjë që kundërvepron më tej erën e keqe. 

Ka antidjersë me jetëgjatësi, të cilët janë veçanërisht të përshtatshëm për hiperhidrozën, por asnjë produkt nuk e kalon kohëzgjatjen e efektit 7-ditor të Absolute Dry. Absolute Dry ndalon djersitjen deri në 7 ditë nga dita e aplikimit. Mund të përdoret kundër të gjitha llojeve të djersitjes, për shembull nënsqetulla, këmbë, duar dhe zona më të mëdha të lëkurës. 

Absolute Dry, si të gjithë antidjersit në fakt, duhet të aplikohet në mbrëmje para se të shkoni në shtrat. Produkti ka nevojë për kohë për të arritur efektin e tij, të paktën 6 orë si rregull, dhe gjatë natës gjëndrat e djersës janë më pak aktive, duke ofruar kushtet më të mira të mundshme edhe në rastet e hiperhidrozës. 

top