GjumiNëse jeni gjithmonë të shqetësuar, duhet ta lexoni këtë!

Nëse jeni gjithmonë të shqetësuar, duhet ta lexoni këtë!

Zgjohem i lodhur, ndihem i tensionuar ose i ngurtësuar, nuk mund të ndaloj së shqetësuari, ndihem i dërrmuar dhe koka do të më shpërthejë, ndihem nervoz dhe i shqetësuar dhe vuaj nga pagjumësia. Ju duket e njohur? Fran Ballesteros, farmacist dhe edukator i Vitae na tregon për arsyet pse humbasim ekuilibrin dhe si mund ta rikuperojmë atë në mënyrë natyrale. 

Kur është shfaqur për here të parë në shoqërinë tonë koncepti i stresit dhe ankthit? 

Koncepti i stresit si diçka negative u shfaq në fund të viteve 80-90 veçanërisht në Wall Street dhe në botën e agjentëve të aksioneve. Stresi i vazhdueshëm, gjumë jo restaurues, jetë e ngarkuar… E gjithë kjo ju bën të jeni vazhdimisht në gatishmëri për të mbijetuar dhe pikërisht në këtë moment shfaqet stresi dhe rraskapitja. 

Logjikisht, kjo lodhje përcaktohet nga një nga rrugët tona aktivizuese, kortizoli dhe adrenalina. Fiziologjikisht, kjo rrugë që na mban aktiv, nëse “kombinohet” me një mënyrë jetese shumë agresive, mbetet shumë më aktive. Duhet theksuar se nuk është keq të kesh pak stres fiziologjik, problemi vjen kur ky akumulohet me kalimin e kohës dhe vepron kundër shëndeti tonë, në këtë rast duke na shkaktuar ç`rregullime të kualitetit të gjumit! 

Pse humbasim ekuilibrin? 

Ne humbasim ekuilibrin sepse vendosim kaq shumë gjëra përpara mirëqenies sonë. Ne e vendosim punën në radhë të parë, performancën më të mirë, jetën shoqërore, sportin, etj. E gjithë kjo është e mrekullueshme, por me sasinë e duhur, përndryshe, paqja juaj e brendshme zhduket. 

Ne duhet të vazhdojmë të jetojmë me një nivel të caktuar aktivizimi, nuk mund të ndalemi papritmas dhe thjesht të meditojmë, për shembull, pasi, për fat të mirë ose për fat të keq, shoqëria në të cilën jetojmë nuk e lejon. Prandaj, ne duhet të vazhdojmë të bëjmë jetën tonë të përditshme pa e shkatërruar atë ekuilibër ose homeostazë. 

Si mund ta rikuperojmë thelbin dhe të ndihemi sërish mirë? 

Stresi dhe ankthi mund të na lodhin mendërisht, por në një moment të caktuar është e mundur që të somatizojmë dhe të fillojmë të kemi takikardi, një ndjenjë mbytjeje, ndjenja të thella trishtimi, mendime ndërhyrëse etj. 

Kur trupi dhe truri ynë arrijnë atje, ne nuk mund të kthehemi në një gjendje optimale brenda natës, prandaj, gjëja e parë që duhet të bëjmë është të ndalemi dhe të relaksohemi. Kur jemi përballë një personi që vuan nga ankthi, përballemi me dikë që është në një lak dhe, për rrjedhojë, përpara se të filloni punën është e rëndësishme të ndalemi dhe të kthehemi në zero. 

Në këtë rast, ne mund të ndihmojmë veten me suplemente ushqimore të bazuara në bimë natyrale anksiolitike si valeriana, lule pasioni ose lulëkuqe Kaliforniane. Së dyti, ne do të përpiqemi të rifitojmë homeostazën/ekuilibrin dhe në fund do të punojmë për gjumin dhe relaksimin. E gjithë kjo do të rekomandohej shumë për ta plotësuar atë me terapi konjitive të sjelljes. 

Domethënë, në përmbledhje, protokolli që duhet ndjekur është:  

 • ndaloni, rivendosni (largojeni vehten nga obsesioni dhe tronditja),  
 • ndërtoni një bazë të mirë pushimi dhe qetësie dhe punoni me mjete në mënyrë që diçka e ngjashme të mos ndodhë më. dhe, kështu,  
 • mësoni të menaxhoni siç duhet stresin dhe ankthin. 
 • Mbështeteni këtë proces duke përdor shtesa ushqimore që ju ndihmojnë në qetësi mendore dhe gjumë kualitativ. 

Ushqyeshmëria në menaxhim më mirë të stresit dhe ankthit? 

Në fund, dua të theksoj se gjithçka që lidhet me një dietë të shëndetshme do të na ndihmojë dhe gjithçka që nuk është e shëndetshme do të gjenerojë inflamacion në trupin tonë që do të shkaktojë një gamë të gjerë simptomatike.  

Një nga gjërat që mund të ndodhë është inflamacioni në nivel neurologjik, i cili do të shkaktojë një dobësim të funksionimit të neurotransmetuesve. Kjo është arsyeja pse ne mund ta kemi rezervuarin tonë të serotoninës (neurotransmetuesit të lumturisë) plot, por jo ta çlirojmë siç duhet. Gjithashtu mund të ndodhë që në nivel fiziologjik dhe në mënyrë natyrale, pavarësisht nëse jemi apo jo të stresuar, të mos i çlirojmë siç duhet këta neurotransmetues. Pikërisht atëherë nëpërmjet ushqimit mund të ndihmojmë veten duke konsumuar ushqime që nxisin gjenerimin e serotoninës në sistemin nervor, si çokollata, arrat, frutat e stinës etj. Acidet yndyrore esenciale gjithashtu do të na ndihmojnë për të trajtuar inflamacionin e sipër përmendur. 

Mos përdorni sedativë pa u konsultuar paraprakisht me mjekun tuaj! 

Ne jemi këtu për JU! 

Ne në Vitae, kemi zgjidhje natyrale për menaxhimin e stresit dhe ankthit si dhe rregullimin e ciklit dhe kualitetit të gjumit. 

Ne ju rekomandojmë: CalmTu dhe CalmTu Night 

CalmTu 

CalmTu® është shtesë ushqimore bazuar në ekstrakte të standardizuara të Valeriana officinalis (Valeriana), Passiflora incarnata (Passiflora) dhe Escholtzia californiaica (lulekuqe e Kalifornisë). 

Efikas në: 

 • Epizoda të ankthit 
 • Epizoda të stresit 
 • Tachycardia 
 • Reduktim të nervozës 
 • Epizoda të acarimeve 
 • Neuralgia 

CalmTu Night 

CalmTu® Night është shtesë ushqimore e bazuar në ekstrakte të standardizuara dhe të titulluara të Valeriana officinalis (Valerian), Passiflora incarnata (lule Passion), Escholtzia californiaica (lulekuqe në Kaliforni), Melissa officinalis (Melissa), magnez dhe melatonin.  

 • Efekt qetësues që ndihmon gjumin dhe shmang zgjimet e natës  
 • Melatonina ndihmon në uljen e kohës së nevojshme për të fjetur 
 • Ofron cilësi më të mirë të gjumit.  

CalmTu dhe CalmTu Night, nuk shkaktojnë varshmëri dhe hiperveprim! Për më shumë, ju lutem lexoni përshkrimin e hollësishëm të produkteve. 

89 Comments

Comments are closed.

top