Chela Mag B6® + D3

Chela Mag B6® + D3 është shtesë ushqimore me përbërje magnezi të kombinuar në mënyrë unike, shumë të përthithshme, në formën e kelatit aminoacid Albion®, me 2000IU vitaminë D3 dhe vitamina B6 dhe K2.

Sasia

Description

Magnezi është element thelbësor në biosintezën e formës aktive të vitaminës D. Hulumtimet sugjerojnë se marrja e magnezit përmes shtesave ushqimore redukton gjasat e niveleve të pamjaftueshme të vitaminës D në trup dhe pasojat e saj (*Deng et al. BMC Medicine 2013, 11187; *J Am Osteopath Assoc. 2018; 118 (3) 181-189). Përveç kësaj, është vërejtur se vitamina D mund të stimulojë thithjen e magnezit nga zorrët (**Brannan et al. 1976 qershor; 57(6) 1412-1418)

Hulumtimet shkencore, kanë vërtetuar se magnezi:

  • Ndihmon në funksionimin e duhur të muskujve
  • Kontribuon në funksionimin e duhur të sistemit nervor
  • Merr pjesë në ruajtjen e funksioneve të duhura psikologjike
  • Ndihmon në reduktimin e ndjenjës së lodhjes dhe rraskapitjes
  • Merr pjesë në ruajtjen e kockave dhe dhëmbëve të shëndetshëm
  • Merr pjesë në ruajtjen e ekuilibrit të elektroliteve
  • Është I përfshirë në metabolizmin e duhur të energjisë dhe ndihmon në sintezën e duhur të proteinave.

Mënyra e përdorimit: 1-2 kapsula në ditë.

Additional information

Informacion Nutricional

1 Kapsulë / VRU

Magnez në formën e kelait Albion®

100mg / 27%

Vitaminë D3

50μg (2000 j,m,) / 1000%

Vitaminë B6

2,1mg / 150%

Vitaminë K2 (MK-7)

11,25μg / 15%

VRU

Vlera Referente Ushqyese

Informacion Shtesë

Chela-Mag B6® + D3 është shtesë ushqimore. Paketimi përmban 30 kapsula.

Shtesat ushqimore nuk duhet të përdoren si zëvendësim për një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar. Rekomandohet një dietë e larmishme dhe e ekuilibruar dhe një mënyrë jetese e shëndetshme. Mbajeni larg fëmijëve.

Përbërësit: magnez bisglicinat (Albion ® magnez amino acid chelate ) – magnez, agjent anti-ngjitje – oksid magnezi; kolekalciferol – vit. D, maltodekstrin, agjent kundër ngjitjes – kripërat e magnezit të acideve yndyrore; hidroklorur piridoksine – vit. B6, menaquinone (menaquinone-7) – vit. K, kapsulë (përbërësit e guaskës – xhelatinë).

top