FtohjeSi të forcojmë sistemin imunitar tek fëmijët?

Si të forcojmë sistemin imunitar tek fëmijët?

Forcimi i mbrojtjes së fëmijëve është me rëndësi jetike për shumë nëna që duan t’u japin fëmijëve të tyre mirëqenien më të mirë të mundshme. Për më tepër, farmacistët nga Barcelona, na tregojnw se si mund të forcojmë mbrojtjen tek fëmijët.

Si zhvillohet sistemi imunitar i një fëmije?

Sistemi imunitar fillon të zhvillohet në barkun e nënës dhe përforcohet gjatë periudhës së laktacionit. Kjo është arsyeja pse ushqyerja me gji është një fazë e rëndësishme në procesin e maturimit, furnizimit me lëndë ushqyese dhe imunoglobulinës. Por nuk duhet të harrojmë se sistemi ynë imunitar, pasi të formohet, ka nevojë për mësim të vazhdueshëm për të vazhduar të qëndrojë i fortë.

Cilat janë shenjat e një sistemi imunitar të dobësuar tek një fëmijë?

Sistemi ynë imunitar është ai që na mbron, lufton siç duhet kundër viruseve, baktereve, kërpudhave dhe parazitëve. Nëse kapaciteti i reagimit të sistemit tonë imunitar zvogëlohet, atëherë ne jemi plotësisht të prekshëm ndaj çdo sëmundjeje pasi patogjenët kalojnë lehtësisht në trupin tonë dhe mund të shkaktojnë çdo sëmundje infektive. Një nga shenjat kryesore të një sistemi imunitar të dobësuar është rikthimi i vazhdueshëm i ftohjes ose gripit. Stresi, lodhja dhe alergjitë mund të jenë gjithashtu një shenjë se mbrojtja jonë nuk funksionon.

Çfarë rekomandimesh mund të na jepni për të forcuar mbrojtjen e fëmijëve?

Stimujt e sistemit imunitar, me agjentë të jashtëm që ndihmojnë në maturimin e mbrojtjes së të vegjëlve, do t’u jmundësojnë atyre të kenë një sistem imunitar më kompetent dhe efektiv. Mënyra e e shëndetshme e jetesës, pushimi i mjaftueshëm, aktiviteti i përditshëm fizik, ulja e ankthit dhe stresit, janë faktorët bazë për të qenë të shëndetshëm. Por është shumë e rëndësishme edhe marrja e suplementeve për të siguruar të gjithë këta faktorë në baza ditore: Vitaminat (A, C, D), Minerale (Zn) që i nevojiten trupit në këtë proces maturimi. Studimet rekomandojnë se ky lloj suplementi dhe përbërës të tjerë imunogjenë si Beta-glukanet kanë treguar se kanë një aktivitet të fuqishëm dhe efektiv në sistemin imunitar, duke rregulluar dhe stimuluar mbrojtjen tonë dhe duke përmirësuar reagimin e trupit tonë në çdo kohë për të luftuar çdo patogjen.

Çfarë roli luajnë suplementet në forcimin e mbrojtjes së fëmijëve?

Dita jonë e përditshme, si ajo e të vegjëlve tanë, na bën të flemë pak, të jemi të stresuar dhe shpesh edhe të ushqehemi keq dhe për këto arsye sistemi ynë imunitar mund të dobësohet. Janë të shumtë faktorët që duhet t’i mbajmë në kontrollë dhe shumë herë nuk ia dalim. Për këtë arsye, marrja e suplementeve, veçanërisht beta-glukaneve, së bashku me vitaminën C, vitaminën D dhe zinkun është e dobishme dhe efektive në parandalimin e sëmundjeve dhe ndihmon në mbrojtjen e lëkurës, traktit respirator dhe urinar, ndër të tjera.

Pse rekomandohet ImmunoVita Kids?

Shkollat ​​janë një burim i përhapjes së madhe të viruseve dhe infeksioneve. Ne e rekomandojmë atë në fillim të vitit shkollor, në sezonin më të ftohtë dhe në sezonet e alergjisë. ImmunoVita Kids është një suplement i shkëlqyer i bazuar në Beta-glukanet e nxjerra nga majaja me Vitaminë D3, Vitaminë B6 dhe Zink që i japin një përforcim të jashtëzakonshëm sistemit imunitar të fëmijëve. Ata janë të shpejtë dhe efikas. Rekomandohet që fëmijët nën 12 vjeç të marrin 1 qese në ditë. Mund të merret i përzier me ushqim ose qull. Për personat mbi 12 vjeç dhe të rriturit, merrni 1 deri në 2 qese në ditë.

top